/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Imagini de nedescris! Sute de pelicani au făcut de câteva zile un popas la Ialoveni

missing
18 august 2020, ora 21:10

Fenomen spectaculos, în apropiere de capitală. De câteva zile, sute de pelicani se lasă admirați, zburând deasupra lacurilor din raionul Ialoveni. Localnicii spun că văd păsările pentru prima dată și sunt impresionați de imagine. Acum câteva zile, acestea au devenit vedete și pe rețelele de socializare, unde zeci de internauți au postat fotografii cu acest cârd de pelicani. Specialiștii spun însă că este un fenomen obișnuit, iar păsările au poposit în regiune în căutarea hranei.

Astăzi am găsit sute de pelicani pe lacul din Suruceni. Cei care au văzut fenomenul ne-au mărturisit că păsările își schimbă locația de la un iaz la altul, fiind în căutare de hrană.

Imaginea a impresionat nu doar localnicii, dar și internauții. Această doamnă a văzut astăzi prima oară cârdul de pelicani și a rămas plăcut surprinsă de vizita păsărilor în satul lor: „Foarte frumos, foarte frumos fenomen, de nedescris. N-am mai văzut. Ia’uite ce de mulți îs, chiar. Prima dată îi văd, prima dată, n-am mai văzut așa ceva”.

Alții însă îi admiră de câteva zile: „Posibil că s-a schimbat clima, e prielnică pentru dânșii, e multă mâncare pentru ei. Ca imagine e spectaculos. Am observat că învață puii să zboare, adică se pregătesc deja să plece”; „Pe apă erau foarte mulți, în jur de 500. M-am minunat tare”.

Contactat de tv8, profesorul Tudor Cozari, de la Institutul de Zoologie al Academiei de Științe, ne-a explicat că acest fenomen este unul absolut normal. Potrivit lui, în această perioadă pelicanii sunt în proces de emigrare în țările calde, iar popasurile lor pe întinderile de apă semnifică faptul că sunt în căutare de hrană.

Reporteră: Nicoleta Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram