Marți premierul Ion Chicu a avut o rundă de discuții cu reprezentanții sectorului agricol privind acțiunile ce vor fi întreprinse de Guvern pentru depășirea crizei din domeniu, ca urmare a înțelegerilor convenite anterior cu producătorii agricoli.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul a anunțat că astăzi, 19 august, va fi aprobat proiectul ce prevede modificarea și simplificarea Regulamentului cu privire la subvenționarea agricultorilor.

La fel, vor fi alocate încă 100 milioane de lei din fondul de intervenție pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Astfel, Guvernul va aloca 300 milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă. Premierul îndeamnă agricultorii să depună actele la AIPA pentru a primi compensația în valoare de 1500 de lei/ha.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!