Vicepreședintele Partidului Platforma DA Alexandru Slusari consideră că propunerea făcută de PLDM în ceea ce privește crearea unui bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale, dar și parlamentare, este tardivă, în contextul în care în câteva zile începe perioada electorală. Totuși, o decizie urmează să fie luată în organele de conducere ale partidului.

Vom decide în cadrul organului nostru colegial de conducere al partidului. Eu sunt foarte sceptic vizavi de această idee întrucât este foarte tardivă. Platforma DA din noiembrie 2019 a venit cu această idee – să promovăm un candidat comun, apartinic. Am avut atunci și timp destul pentru a aplica această idee. Atunci toate partidele de dreapta, inclusiv PLDM, au fost reticente. Practic au respins propunerea noastră, iar noi am așteptat câteva luni. Acum, cu cinci zile înainte de începerea perioadei electorale este, practic, imposibil să fie implementat acest lucru”, a declarat Slusari pentru TV8.

Totodată, în opinia lui, și figura lui Vlad Filat trezește o atitudine contradictorie. „Atitudinea față de Vlad Filat personal este una contradictorie. Vlad Filat are multe păcate și nu cred că toate au fost descâlcite, de aceea, este al doilea subiect foarte interesant de discuții”, a menționat politicianul.

Partidul Liberal Democrat le-a propus astăzi Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să formeze un bloc electoral comun. Despre aceasta a anunțat noul lider al formațiunii, Vlad Filat. Blocul electoral comun ar presupune înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Reacția PAS la propunerea PLDM de a forma un bloc electoral comun: „PAS deja și-a înaintat candidatul pentru alegeri”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!