/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Statul ar putea să acorde sprijin financiar organizațiilor de tineret. Propunerea unui grup de deputați

missing
19 august 2020, ora 10:54

Statul ar putea să acorde sprijin financiar sau material organizațiilor de tineret pentru dezvoltarea organizațională a acestora. Aceste resurse ar putea fi prevăzute în bugetul de stat sau în bugetele administrațiilor publice locale. Un proiect în acest sens a fost înregistrat în Parlament de un grup de deputați.

Conform documentului, sprijinul financiar acordat de stat ar putea fi nerambursabil și s-ar putea acorda în baza unui concurs.

Sprijinul material acordat de stat se realizează în principal prin oferirea gratuită sau în condiții preferențiale a dreptului de a folosi proprietatea publică. Organizațiile necomerciale de tineret cu statut de utilitate publică se scutesc de plata chiriei (exceptând plata serviciilor comunale) pentru încăperile închiriate de la autoritățile/instituțiile bugetare finanțate de la bugetul de stat și/sau de la bugetele unităților administrativ-teritoriale, precum și de la întreprinderile de stat sau municipale al căror fondator este autoritatea ierarhic superioară a acestora, fără drept de sublocuțiune”, se mai spune în document.

Proiectul are drept scop ajustarea și completarea cadrului normativ în partea ce ține de sprijinul financiar acordat de stat acordat organizațiilor de tineret, se spune în nota informativă a documentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram