Partidul Liberal Democrat le propune Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să formeze un bloc electoral comun. Despre aceasta a anunțat noul lider al formațiunii, Vlad Filat. Blocul electoral comun ar presupune înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma analizei situației de criză cu care se confruntă Republica Moldova invită PAS și Platforma DA la dialog în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate care sunt absolut necesare ieșirii Republicii Moldova din criză.

Biroul Permanent Central al PLDM consideră că chiar dacă timpul e foarte scurt, prin voință politică, este încă posibilă desemnarea unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial prin crearea acestui Bloc Electoral, în care toate cele trei formațiuni să-și manifeste identitatea și interesele electoratului propriu, dar, mai ales, să-și valorifice potențialul în promovarea interesului național al Republicii Moldova”, a anunțat Filat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova susține că este deschis oricărui format de negocieri pe care colegii PAS și Platforma DA îl consideră funcțional.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!