Un taifun devastator a provocat dezastru în coasta de sud a Chinei. Rafalale au atins chiar și 180 de kilometri la oră. I-a simțit puterea și o moldoveancă, aflată acolo la studii. Tânăra ne-a spus că, asemenea celor care locuiesc în zona afectată, nu a închis un ochi noaptea trecută. Spre dimineață, taifunul a atins cel mai înalt grad de intensitate – 10.

Ina, o tânăra moldoveancă, se află la studii în Macau, unul dintre orașele afectate furtună. Din spusele fetei, oamenii din zonă sunt îngrijorați, pentru că, pe an ce trece, aceste fenomene devin tot mai periculoase și mai devastatoare. Totuși, de data aceasta, pagubele au fost mai mici, comparativ cu cel din 2017, când mai mulți oameni și-au pierdut viața.

INNA, STUDENTĂ
„În partea de jos a Macau, apa s-a ridicat la doi metri prin unele locuri. Însă autoritățile au dat alarma și au reușit să evacueze”.

În total, peste 65.000 de persoane au fost evacuate, iar alte 10 au fost rănite în sudul Chinei. Autoritățile locale au suspendat activitatea instituțiilor, au închis porturile și au oprit transportul public. De asemenea, au fost raportate 274 de incidente, cum ar fi clădiri distruse, copaci căzuți, piloni rupți sau vehicule răsturnate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!