/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Sudul Chinei, lovit de taifun. Mărturiile unei moldovence aflate în epicentru taifunului Higos

missing
19 august 2020, ora 23:22

Un taifun devastator a provocat dezastru în coasta de sud a Chinei. Rafalale au atins chiar și 180 de kilometri la oră. I-a simțit puterea și o moldoveancă, aflată acolo la studii. Tânăra ne-a spus că, asemenea celor care locuiesc în zona afectată, nu a închis un ochi noaptea trecută. Spre dimineață, taifunul a atins cel mai înalt grad de intensitate – 10.

Ina, o tânăra moldoveancă, se află la studii în Macau, unul dintre orașele afectate furtună. Din spusele fetei, oamenii din zonă sunt îngrijorați, pentru că, pe an ce trece, aceste fenomene devin tot mai periculoase și mai devastatoare. Totuși, de data aceasta, pagubele au fost mai mici, comparativ cu cel din 2017, când mai mulți oameni și-au pierdut viața.

INNA, STUDENTĂ
„În partea de jos a Macau, apa s-a ridicat la doi metri prin unele locuri. Însă autoritățile au dat alarma și au reușit să evacueze”.

În total, peste 65.000 de persoane au fost evacuate, iar alte 10 au fost rănite în sudul Chinei. Autoritățile locale au suspendat activitatea instituțiilor, au închis porturile și au oprit transportul public. De asemenea, au fost raportate 274 de incidente, cum ar fi clădiri distruse, copaci căzuți, piloni rupți sau vehicule răsturnate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram