/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ce spune PLDM despre răspunsurile PAS și Platforma DA la propunerea de a face un bloc electoral comun

missing
20 august 2020, ora 13:58

PLDM a luat act de pozițiile PAS și Platforma DA privind invitația la un dialog în vederea creării unui bloc electoral. Într-un comunicat de presă, PLDM apreciază drept politic corectă poziția Platformei DA, însă consideră poziția PAS pripită și regretabilă.

„Apreciem drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea noastră, propunere discutată pe larg în interiorul PLDM și adoptată de Biroul Permanent Central, cu participarea tuturor președinților de organizații teritoriale”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Totodată, PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

„Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin. PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, se spune în același comunicat.

Precizăm că, la doar câteva zile de când a fost ales în calitate de președinte a PLDM, ieri, 19 august, Vlad Filat a propus Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Acest lucru ar presupune și înaintarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Ambele partide deocamdată nu au luat o decizie finală, dar consideră propunerea… întârziată.

PLDM a propus PAS și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Reacțiile celor două partide

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram