Irlanda, Panama, Mauritania, Kuwait, Croația, CAR sunt șase țări afectate de pandemie, care au aproape același număr al populației ca și Republica Moldova (circa patru milioane de oameni, potrivit datelor de referință pentru Organizația Mondială a Sănătății), însă statisticile privind numărul total de infecții și al deceselor cauzate de COVID diferă pe alocuri foarte mult. 

După numărul de cazuri de COVID depistate, Republica Moldova (31 de mii de cazuri) s-ar poziționa pe locul trei din șapte, fiind precedată de Panama, cu 83 de mii de cazuri, și Kuwait, cu 78 de mii de cazuri. La fel și în cazul deceselor cauzate de coronavirus.

După numărul de teste efectuate, țara noastră se poziționează pe locul patru printre aceste șapte țări, cu circa 183 de mii de teste efectuate. Cele mai multe teste au fost efectuate în Irlanda – circa 735 de mii, iar cele mai puține, în CAR (Republica Centrafricană) – doar 30 de mii.

Notă: Graficele sunt realizate în baza datelor prezentate pe pagina Worldometers.info și corespund situației la data de 20 august 2020, ora 14. Astăzi, numărul de cazuri de COVID-19 depistate în Moldova a crescut cu circa cinci sute de infecții noi, citiți mai multe detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!