/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Hotelul „Zarea” nu și-a găsit cumpărătorul nici la runda de privatizare din acest an. Prețul inițial de vânzare

missing
20 august 2020, ora 17:41

Întreprinderea de Stat Hotelul „Zarea”, expus până acum de mai bine de zece ori la concurs comercial, nu și-a găsit cumpărătorul nici la runda de privatizare din acest an, organizată în perioada 17 iulie – 18 august.

Într-un răspuns pentru IPN, directorul general adjunct al Agenției Proprietății Publice, Mihai Soţchi, a precizat că, odată cu finalizarea primei runde de privatizări, APP intenționează organizarea unei noi runde, orientativ în perioada septembrie-octombrie anul curent, în cadrul căreia vor fi expuse la vânzare bunurile nesolicitate în cadrul primei expuneri, inclusiv și complexul patrimonial unic – Hotelul „Zarea”.

Hotelul „Zarea” a înregistrat la sfârşitul anului 2016 pierderi de aproape 250 de mii de lei, iar la sfârşitul anului următor – aproape 60 de mii de lei. La data de 31 decembrie 2018, hotelul a înregistrat profit în sumă de aproape 76 de mii de lei, iar la 31 decembrie anul trecut – profit în sumă de 343 de mii de lei. Hotelul și-a stopat activitatea doar pe perioada declarării stării de urgență. Ulterior, odată cu ridicarea restricțiilor aferente domeniului de activitate, și-a reluat activitatea.

Prețul inițial de vânzare al complexului patrimonial, în sumă de 29,5 mil lei, a fost stabilit de Comisia de privatizare.

Acum patru ani, în cadrul desfășurării concursului comercial organizat în perioada 19 februarie 2016 – 23 martie 2016, până la data limită de depunere a ofertelor, a fost înregistrată o singură ofertă, depusă de o persoană fizică pentru privatizarea complexului. Atunci, Comisia de concurs a desemnat persoana fizică participantă la concurs în calitate de câștigător al concursului comercial de privatizare a complexului la prețul de 35 de milioane de lei, cu achitarea integrală până la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Câștigătorul concursului nu a respectat termenul de achitare și nu a achitat prețul stabilit de Comisie, dar a solicitat prelungirea termenului de achitare și de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare. Comisia a acceptat prelungirea termenului până la 29 iulie 2016. Însă, câștigătorul concursului nu a achitat banii în bugetul de stat și Comisia de concurs a anulat deciziile ce ține de privatizarea hotelului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram