Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit astăzi o donație de 13 autoclave pentru asigurarea regulilor de biosecuritate în contextul gestionării deșeurilor infecțioase. Acțiunea face parte din activitățile comune ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și USAID, parte a asistenței umanitare în domeniul sănătății ca răspuns la pandemia COVID-19.

„Decontaminarea și sterilizarea echipamentelor și instrumentelor de laborator este foarte importantă pentru funcționarea optimă a acestora. Autoclavele utilizate cu eficiență maximă, livrate grație contribuției USAID, vor garanta menținerea condițiilor de siguranță pentru lucrătorii din laboratoare, a cerințelor de biosecuritate și performanțelor în laboratoarele din țară”, a declarat Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Autoclavul este un echipament de decontaminare și sterilizare utilizat în activitatea de laborator.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!