/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

„Un show mediatic”. Ce spune avocatul lui Plahotniuc despre declarațiile lui Stoianoglo privind dosarul „Metalferos”

missing
20 august 2020, ora 16:13

Avocatul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, cel despre care a declarat astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo că este în spatele schemei de la „Metalferos”, care ar fi prejudiciat statul cu 1,2 miliarde de lei, susține că aceste declarații sunt nefondate și reprezintă doar un „show mediatic”. Apărătorul Lucian Rogac a declarat pentru TV8 că Plahotniuc nu are nicio calitate în acest dosar și nici nu a fost citat.

Considerăm declarațiile nefondate. Considerăm conferința lui Stoianoglo drept un show mediatic. Acuzațiile pe care le aduce clientului meu sunt nefondate, nu au niciun suport probant. Până la ziua de astăzi, nici eu, nici clientul meu nu am fost citați să îi înainteze vreo calitate în cadru dosarului dat. Sunt niște afirmații publicului larg și nimic de procedură și nimic nu se face conform legislației. Până la ziua de astăzi clientul meu nu are nicio calitate pe dosarul dat, nici de bănuit, nici de martor, nici inculpat”, a declarat avocatul.

Întrebat dacă are vreo legătură cu firmele despre care Alexandr Stoianoglo spunea că Plahotniuc se află în spatele lor, Lucian Rogac spune că clientul său nu are nicio legătură cu acestea. „Nu are absolut nicio legătură. Organul de anchetă, Procuratura doar se bazează pe presupuneri și intuiție”, a continuat el.

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a prezentat într-un briefing de presă organizat astăzi detalii din dosarul „Metalferos”. Potrivit șefului Procuraturii Generale, dosarul, pornit acum un an de Procuratura Anticorupție, era unul formal, care a fost investigat până acum în mod superficial. De asemenea, potrivit lui Stoianoglo, în spatele schemei, care ar fi prejudiciat statul cu 1,2 miliarde de lei, a stat fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc.

Concomitent, ancheta a mai stabilit că, în lipsa unei justificări economice, în intervalul anilor 2012 – 2019, Plahotniuc ar fi organizat, prin intermediul companiilor nerezidente, al căror beneficiar efectiv era chiar el, exportul de metale feroase și neferoase către colectori specializați din Turcia, Austria, Olanda și Germania.

Detalii de la PG din dosarul „Metalferos”. Schema, controlată de Plahotniuc, a fost investigată superficial. Prejudiciul adus statului – 1,2 mlrd de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram