Anul școlar pentru elevii care învață în școlile de limba română din stânga Nistrului se va începe pe 1 septembrie. Atât angajații instituțiilor de învățământ, cât și elevii vor trebui să respecte toate normelor sanitaro-epidemiologice. Despre pregătirea de noul an învățământ în contextul pandemiei de COVID-19 în școlile românești din regiunea transnistreană, dar și în cele din partea dreaptă unde învață elevi din regiunea transnistreană, a fost subiectul unei ședințe comune cu participarea reprezentanților Biroului Politici de Reintegrare,  Ministerului Educației, administrației instituțiilor de învățământ și a Misiunii OSCE în Republica Moldova.

„Profesorii și elevii vor traversa linia administrativă în baza legitimațiilor de serviciu și a carnetelor de elevi, iar elevii înmatriculați în clasa întâi, ca și părinții sau însoțitorii – în baza unor certificate emise de instituțiile de învățământ”, a spus Marian Gherman, șefa Biroului Politici de Reintegrare.

Totodată, va fi asigurată și circulația transportului școlar sau privat, în cazul în care părinții își vor aduce pe cont propriu copiii la școală.

Ca măsură suplimentară, Biroul Politici de Reintegrare a sesizat Misiunea OSCE în Republica Moldova să desfășoare patrulări în Zona de Securitate pentru a monitoriza deplasarea elevilor și a preveni și documenta eventuale incidente.

În cadrul ședinței s-a trecut în revistă modelul de organizare a procesului de învățământ ales de fiecare școală, alimentația copiilor, modul de transportare a elevilor, dar și asigurarea cu materiale didactice, echipamente de protecție și dezinfectanți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!