Părinții care intenționează să-și ducă copiii la grădinițe odată cu deschiderea instituțiilor preșcolare trebuie să prezinte mai multe certificate privind sănătatea copilului. De asemenea, trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care se obligă să respecte toate instrucțiunile pentru pregătirea grădinițelor în contextul pandemiei de COVID-19.

Completând această declarație, părintele se obligă să respecte măsurile de protecție impuse, să informeze educatorul despre starea de sănătate a copilului și dacă cineva dintre membrii familiei a avut contact cu vreun bolnav de coronavirus.

Deocamdată nu a fost anunțată data concretă când ar putea să se deschidă grădinițele de stat, însă autoritățile au pregătit instrucțiunile de protecție pe care vor trebui să le respecte atât angajații instituțiilor educaționale, cât și părinții.

Amintim că începând cu 17 august Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a permis redeschiderea grădinițelor private.

ULTIMA ORĂ! Grădinițele private își reiau activitatea

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!