/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Eu nu am părăsit PDM-ul”. Declarațiile deputatului Nichiforciuc după ce a fost exclus din formațiune

21 august 2020, ora 14:58

Deputatul Eugen Nichiforciuc, cel care acum o săptămână a fost exclus din Partidul Democrat, susține că această decizie a fost una dubioasă. În opinia lui, decizia a fost luată de liderul Pavel Filip și nu i-a fost comunicată personal. 

Eu nu am părăsit PDM-ul. A fost o decizie cam dubioasă a lui Pavel Filip și a câtorva lingăi ai dumnealui. Decizia a fost publicată pe știri, în comunicatul de presă, de unde am aflat și eu. Nici eu, nici domnul Andronachi, ca vicepreședinți ai acestui partid, nu am cunoscut de această ședință, nu am fost invitați. Probabil aceasta vorbește despre caracterul slab al domnului Filip față de adevărurile pe care le-am spus”, a declarat Nichiforciuc într-o emisiune pentru Unimedia.info.

Politicianul spune că menține legătura cu foștii membri de partid și că va continua să facă acest lucru.

În opinia deputatului, cea mai mare problemă a Partidului Democrat actualmente este anume liderul lui, Pavel Filip. „Dacă din partid ar fi plecat Pavel Filip, atunci eu vă asigur că astăzi fracțiunea PDM ar constitui 29 de deputați, dar nu 11. Și din punctul meu de vedere, da, unica problemă a Partidului Democrat este domnul Pavel Filip care nu a reușit să mențină echipa și nu a făcut altceva decât să distrugă rezultatul acestui partid, imaginea și să ducă la plecarea masivă a deputaților, a membrilor de rând, a consilierilor, a primarilor”, a menționat parlamentarul.

Eugen Nichiforciuc anunță că este deputat independent. „Și la momentul actual sunt 51 de voturi raționale și responsabile care vor menține stabilitatea în Republica Moldova. Eu am votat pentru Guvernul Chicu și da, eu voi susține în continuare Guvernul”, a declarat acesta.

Amintim că pe 14 august Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit  într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc. Participanţii la şedinţă au constat că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat și au decis excludere lor din formațiune.

/VIDEO/ Deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram