Șeful statului anunță că este gata să fie primul din cetățenii din R. Moldova căruia i se va administra vaccina anti-Covid din Rusia. În cadrul emisiunii Președintele Răspunde, Igor Dodon spune că a discutat cu partea rusă și speră că acest lucru va fi posibil în următoarele săptămâni.

Acesta a precizat că la moment vaccinul se testează doar în Federația Rusă, însă când va fi disponibil pentru alte țări este gata să se ofere primul.

„Când vor accepta să fie administrată în afara țării sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni care va testat acest vaccin. Sunt gata să risc și cu sănătatea, dacă va fi necesar, pentru ca această vaccină să ajungă mai repede în R. Moldova”, a declarat Dodon.

Șeful statului mai spune că deja s-a înțeles cu colegii din Rusia. „Am discutat cu colegii de aici, ei au spus că imediat ce va fi posibil administrarea acestui vaccin unei persoane din afara țării, atunci voi veni încoace sau vom găsi posibilitate să testeze această vaccină pe mine personal, pentru a scoate riscurile și suspiciunile din partea unor moldoveni. Sper foarte mult ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni”, a adăugat șeful statului.

Precizăm că testarea în masă a vaccinului Sputnik V dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare, va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunţat joi susţinătorii proiectului, transmite Reuters.

Vaccinul a fost declarat sigur şi eficace de către autorităţi şi oameni de ştiinţă din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum.

Experţi occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare şi reglementare aprobate la nivel internaţional.

Rusia anunţă că va începe testarea în masă a vaccinului Sputnik V săptămâna viitoare, pe 40.000 de persoane

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!