/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Primul dintre moldoveni”. Dodon spune că se oferă să testeze vaccinul anti-Covid din Rusia

missing
21 august 2020, ora 08:31

Șeful statului anunță că este gata să fie primul din cetățenii din R. Moldova căruia i se va administra vaccina anti-Covid din Rusia. În cadrul emisiunii Președintele Răspunde, Igor Dodon spune că a discutat cu partea rusă și speră că acest lucru va fi posibil în următoarele săptămâni.

Acesta a precizat că la moment vaccinul se testează doar în Federația Rusă, însă când va fi disponibil pentru alte țări este gata să se ofere primul.

„Când vor accepta să fie administrată în afara țării sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni care va testat acest vaccin. Sunt gata să risc și cu sănătatea, dacă va fi necesar, pentru ca această vaccină să ajungă mai repede în R. Moldova”, a declarat Dodon.

Șeful statului mai spune că deja s-a înțeles cu colegii din Rusia. „Am discutat cu colegii de aici, ei au spus că imediat ce va fi posibil administrarea acestui vaccin unei persoane din afara țării, atunci voi veni încoace sau vom găsi posibilitate să testeze această vaccină pe mine personal, pentru a scoate riscurile și suspiciunile din partea unor moldoveni. Sper foarte mult ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni”, a adăugat șeful statului.

Precizăm că testarea în masă a vaccinului Sputnik V dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare, va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunţat joi susţinătorii proiectului, transmite Reuters.

Vaccinul a fost declarat sigur şi eficace de către autorităţi şi oameni de ştiinţă din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum.

Experţi occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare şi reglementare aprobate la nivel internaţional.

Rusia anunţă că va începe testarea în masă a vaccinului Sputnik V săptămâna viitoare, pe 40.000 de persoane

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram