/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Răsturnare de situație! O substanţă chimică industrială a fost depistată în părul şi pe mâinile lui Navalnîi

missing
21 august 2020, ora 18:44

Răsturnare de situaţie. O substanţă chimică industrială a fost depistată în părul şi pe mâinile lui Navalnîi, scrie Mediafax.

Oficialii Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi este tratat au declarat vineri că un laborator de poliţie a găsit pe părul şi pe mâinile acestuia o substanţă chimică de natură industrială, relatează Reuters.

Mai devreme, vineri, Alexander Murakhovsky, medicul şef al spitalului care îl tratează Navalnîi în oraşul Omsk, a spus că au fost găsite urme de substanţe chimice industriale pe hainele şi degetele oponetului lui Putin.

Navalnîi, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, se află într-o stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai despre care apropriaţii săi cred că a conținut otravă.

În primă fază medicii au declarat că starea sa gravă ar putea avea legătură cu o tulburare metabolică.

„Navalnîi a intrat în comă din cauza tulburărilor metabolice. Diagnosticul care ni se pare cel mai plauzibil presupune un dezechilibru al carbohidraţilor, adică o tulburare metabolică. Acest lucru ar putea fi cauzat de o scădere accentuată a zahărului din sânge, care a provocat o pierdere a cunoştinţei”, declarase anterior Alexander Murakhovskiy, şeful spitalului din Omsk.

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, i-a adresat preşedintelui Vladimir Putin o cerere, în urma căreia soţul ei să fie transferat la clinica din Germania.

Anterior declaraţiei soţiei, secretarul de presă al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat că Kremlinul nu a primit apeluri oficiale, ci a văzut doar mesaje pe reţelele de socializare. Peskov a spus că în acest caz „nu este nevoie de birocraţie inutilă”. Peskov făcea referire la medicii care s-au opus transferului lui Navalnîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram