/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Școlile și grădinițele vor fi redeschise din 1 septembrie. Anunțul premierului Chicu

21 august 2020, ora 17:39

Premierul Ion Chicu anunță că procesul educațional va fi reluat din 1 septembrie. Potrivit lui, decizia de a redeschide o instituție va fi luată de fondatori, însă aceasta va trebuie să se conformeze unor reguli stricte.

„Din 1 septembrie învățământul preșcolar și general să fie reluat în baza instrucțiunilor care le-am prezentat publicului de mult, astăzi au fost revăzute și actualizate în baza unor reguli stricte, la care trebuie să se conformeze toate instituțiile școlare va fi reluat procesul de studii. Decizia de a redeschide o școală sau alta aparține fondatorilor, doar după ce școala, grădinița va întruni toate regulile din instrucțiune doar după aceasta vor obține permisiunea de a se redeschide”, a declarat Chicu.

Acesta a mai anunțat că nu se admit careuri solemne nici pentru clasa I, nici pentru absolvenți. Totodată, a precizat că Guvernul va aloca 31 milioane de lei pentru dezinfectanți și alte echipamente, și alte 105 milioane de lei pentru salarizarea profesorilor care vor avea ore suplimentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram