Premierul Ion Chicu anunță că procesul educațional va fi reluat din 1 septembrie. Potrivit lui, decizia de a redeschide o instituție va fi luată de fondatori, însă aceasta va trebuie să se conformeze unor reguli stricte.

„Din 1 septembrie învățământul preșcolar și general să fie reluat în baza instrucțiunilor care le-am prezentat publicului de mult, astăzi au fost revăzute și actualizate în baza unor reguli stricte, la care trebuie să se conformeze toate instituțiile școlare va fi reluat procesul de studii. Decizia de a redeschide o școală sau alta aparține fondatorilor, doar după ce școala, grădinița va întruni toate regulile din instrucțiune doar după aceasta vor obține permisiunea de a se redeschide”, a declarat Chicu.

Acesta a mai anunțat că nu se admit careuri solemne nici pentru clasa I, nici pentru absolvenți. Totodată, a precizat că Guvernul va aloca 31 milioane de lei pentru dezinfectanți și alte echipamente, și alte 105 milioane de lei pentru salarizarea profesorilor care vor avea ore suplimentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!