Șeful statului susține că fracțiunea socialiștilor se poate majora ca număr doar pe cale naturală, alegeri anticipate, alegeri pe circumscripție. Astfel, potrivit lui deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, care au fost excluși din PDM, nu se vor alătura fracțiunii PSRM.

„Noi nu vom accepta deputați din ale fracțiuni să treacă la PSRM, chiar dacă sunt doritori, eu sunt categoric împotrivă. Eu nu vreau să procedăm cum a procedat Plahotniuc care a venit cu 17 sau 19 deputați și pe urmă a avut 40 și ceva. Eu lucrul ăsta nu-l voi accepta. Deci acei care își părăsesc fracțiunile sau sunt dați afară din fracțiuni las să rămână independenți sau să de ducă în altă parte, la socialiști categoric nu”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat de ce au plecat cei doi, șeful statului spune că este treaba internă a partidului Democrat și el nu se implică. Totodată, acesta spune că încă este o majoritate parlamentară.

„Am văzut declarațiile acestor deputați care au anunțat că ei susțin în continuare Guvernul Chicu și majoritatea parlamentară, asta înseamnă că la această etapă încă avem susținerea a 51 de deputați”, a spus Dodon.

Totodată, acesta a spus că în caz contrar, alți 51 de deputați pot să înainteze vot de neîncredere, să voteze demisia Guvernului și să-și asume criza politică. „Noi suntem gata pentru orice scenariu”, a menționat șeful statului.

Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit la 14 august într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc. Participanţii la şedinţă au constat că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat și au decis excludere lor din formațiune.

/VIDEO/ Deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!