/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Vor adera deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi la PSRM? Răspunde șeful statului

missing
21 august 2020, ora 10:04

Șeful statului susține că fracțiunea socialiștilor se poate majora ca număr doar pe cale naturală, alegeri anticipate, alegeri pe circumscripție. Astfel, potrivit lui deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, care au fost excluși din PDM, nu se vor alătura fracțiunii PSRM.

„Noi nu vom accepta deputați din ale fracțiuni să treacă la PSRM, chiar dacă sunt doritori, eu sunt categoric împotrivă. Eu nu vreau să procedăm cum a procedat Plahotniuc care a venit cu 17 sau 19 deputați și pe urmă a avut 40 și ceva. Eu lucrul ăsta nu-l voi accepta. Deci acei care își părăsesc fracțiunile sau sunt dați afară din fracțiuni las să rămână independenți sau să de ducă în altă parte, la socialiști categoric nu”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat de ce au plecat cei doi, șeful statului spune că este treaba internă a partidului Democrat și el nu se implică. Totodată, acesta spune că încă este o majoritate parlamentară.

„Am văzut declarațiile acestor deputați care au anunțat că ei susțin în continuare Guvernul Chicu și majoritatea parlamentară, asta înseamnă că la această etapă încă avem susținerea a 51 de deputați”, a spus Dodon.

Totodată, acesta a spus că în caz contrar, alți 51 de deputați pot să înainteze vot de neîncredere, să voteze demisia Guvernului și să-și asume criza politică. „Noi suntem gata pentru orice scenariu”, a menționat șeful statului.

Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit la 14 august într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc. Participanţii la şedinţă au constat că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat și au decis excludere lor din formațiune.

/VIDEO/ Deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram