O carte de identitate românească și două permise de conducere, toate cu indici de falsificare, au fost depistate în cadrul controlului trecerii frontierei de stat. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău și Giurgiulești-Galați.

Printre pasagerii rutei aeriene Chișinău-Londra, polițiștii de frontieră au identificat un tânăr care s-a legitimat în baza unei cărți de identitate românești ce prezenta semne clare de contrafacere. Bărbatul de 29 de ani este cetățean moldovean. Tânărul nu și-a continuat călătoria, dar a făcut cale întoarsă și pe motivul lipsei actelor necesare ce i-ar autoriza intrarea în alt stat.

Și în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați polițiștii de frontieră au depistat doi bărbați cu acte contrafăcute. În primul caz, un cetățean al Ucrainei s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova drept stagiar al conducătorului de camion. Fiind supus unui control adițional, cetățeanul a prezentat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Cercetarea documentului cu ajutorul tehnicii din dotare a confirmat falsificarea acestuia. În cele din urmă, bărbatul a declarat că deoarece în decembrie 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, acesta a apelat la o persoană necunoscută din Odessa, care i-a și perfectat un nou permis de conducere contra sumei de 70 de dolari.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat astăzi, în jurul orei 01:45, pe direcția ieșire din țară. În calitate de pasager al unui Audi A8 a fost identificat un cetățean moldovean de 39 de ani. Conform analizei de risc bărbatul a fost supus unui control suplimentar, iar ca rezultat s-a depistat că deține un permis de conducere englez falsificat. La audieri, cetățeanul a declarat că actul l-a obținut anul trecut prin intermediul unui necunoscut găsit pe un site de anunțuri. Pentru serviciile de perfectare ilegală a permisului ar fi oferit 100 de lire sterline.

În toate cazurile polițiștii de frontieră au ridicat documentele și urmează să fie supuse expertizei și au inițiat cercetări penale pentru fals în acte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!