/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce se va întâmpla dacă într-o instituție de învățământ se va îmbolnăvi de COVID-19 un elev sau profesor. Recomandările CESP

missing
22 august 2020, ora 12:28

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia să permită deschiderea instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar. Astfel, grădinițele și școlile urmează să înceapă procesul educațional de la 1 septembrie. Totodată, CESP a aprobat și recomandările pentru cazurile în care se va depista vreun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor sau a profesorilor.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/student – toţi elevii din clasa în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul/studentul confirmat „COVID-19 – pozitiv”.

Clasa va continua studiile în regim on-line pentru perioada menţionată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa/grupa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul sau mai mulţi membri ai familiei elevului/studentului – acesta se va plasa în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile de la ultima zi de contact cu persoana infectată.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul din profesori – decizia privind plasarea în autoizolare a elevilor/studenţilor se va lua de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog
teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Revenirea în colectivitate a elevilor/studenţilor care au avut probleme de sănătate şi nu au frecventat orele se va realiza obligatoriu în baza certificatului medical.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram