Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia să permită deschiderea instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar. Astfel, grădinițele și școlile urmează să înceapă procesul educațional de la 1 septembrie. Totodată, CESP a aprobat și recomandările pentru cazurile în care se va depista vreun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor sau a profesorilor.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/student – toţi elevii din clasa în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul/studentul confirmat „COVID-19 – pozitiv”.

Clasa va continua studiile în regim on-line pentru perioada menţionată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa/grupa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul sau mai mulţi membri ai familiei elevului/studentului – acesta se va plasa în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile de la ultima zi de contact cu persoana infectată.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul din profesori – decizia privind plasarea în autoizolare a elevilor/studenţilor se va lua de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog
teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Revenirea în colectivitate a elevilor/studenţilor care au avut probleme de sănătate şi nu au frecventat orele se va realiza obligatoriu în baza certificatului medical.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!