Stadionul de Plajă din parcul „La Izvor”, care se află acum în plină construcție, va fi inaugurat pe data de 27 august, de Ziua Independenței. La eveniment va participa și conducerea țării, anunță autoritățile locale.

Lucrările de construcție a stadionului de fotbal și de reabilitare a parcului au început în luna martie. Stadionul va avea o capacitate de 1100 de locuri și este construit cu sprijinul Federației Moldovenești de Fotbal și FIFA.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0,7 ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

În zonă se construiesc terenuri pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness și spații de joacă pentru copii. Potrivit reprezentanților de la Primărie, toate vor fi publice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!