/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ 81 de ani de la semnarea Pactului „Ribbentrop-Molotov”. Unioniștii au protestat de dimineață la Ambasada Rusiei de la Chișinău

missing
23 august 2020, ora 11:24

Astăzi se fac 81 de ani de la semnarea Pactului „Ribbentrop-Molotov”, în consecința căruia Basarabia a fost desprinsă de România Mare. 

Pentru a comemora acest eveniment istoric, reprezentanții Mișcării Politice UNIREA, au organizat un protest la sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

„Noi, cei de la Mișcarea UNIREA, le-am adus un cadou celor de la Ambasada Rusiei: un tren. Un tren mai bun decât acela cu care ne-au dus în Siberia în ’41 și ’49, dar un tren prin care ei să-și ia de aici tot ce este al lor și să ne lase în pace. Să-și ia munițiile din transnistria, să-și ia agenții și să-i pună chiar în primele vagoane, pe Dodon și ceilalți, să-și ia tot răul care ni l-au adus și de care nu vor să se dezică. Și în celelalte vagoane să-și ia tot ce a mai rămas de la Armata a 14-a. Și în felul acest să putem reveni la relații bune, mărcar în secolul 21”,  a spus Dorin Chirtoacă, liderul Mișcării UNIREA.

Veaceslav Molotov,  în 1939 – ministru de Externe al URSS, și Joachim von Ribbentrop, ministru de Externe al Germaniei naziste, au semnat un pact de neagresiune. Pactul conținea și un acord secret în care era de fapt împărțită sfera de influență în Europa între cele două puteri, în ajunul începerii celui de-al Doilea Război Mondial. În acordul secret, URSS menționa interesul deosebit pe care-l are față de teritoriul Basarabiei, partea a României Mari pe acea vreme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram