/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Clinica din Berlin: Alexei Navalnîi a fost otrăvit

missing
24 august 2020, ora 18:11

Clinica din Berlin, acolo unde a fost internat opozantul rus Alexei Navalnîi, susține că acesta a fost otrăvit. Într-un mesaj plasat pe site-ul clinicii, se menționează că în corpul politicianului a fost depistată o substanță care a dus la intoxicația acestuia, dar nu se știe deocamdată care substanță concretă, scrie meduza.io.

„Datele clinice arată intoxicație cu substanță din grupul de inhibitori de colinesterază. Substanța concretă încă nu se cunoaște”, se spune în declarația clinicii.

Pentru depistarea substanței a fost prescrisă încă o analiză. Totodată, acțiunea toxinei în organism a fost demonstrată de câteva investigații independente.

Potrivit reprezentanților clinicii, prognoza stării lui încă rămâne neclară, medicii nu exclud că ar putea exista urmări de lungă durată, în special pentru sistemul nervos.

Alexei Navalnîi se află actualmente în comă.

Opozantului rus i s-a făcut rău în timpul unui zbor avia dinspre Tomsk spre Moscova. Avionul în care se afla a aterizat de urgență în orașul Omsk. Politicianul a fost spitalizat într-un spital din acest oraș, ulterior a fost transportat cu un avion medical spre Berlin. Familia acestuia bănuiește că Navalnîi a fost otrăvit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram