Clinica din Berlin, acolo unde a fost internat opozantul rus Alexei Navalnîi, susține că acesta a fost otrăvit. Într-un mesaj plasat pe site-ul clinicii, se menționează că în corpul politicianului a fost depistată o substanță care a dus la intoxicația acestuia, dar nu se știe deocamdată care substanță concretă, scrie meduza.io.

„Datele clinice arată intoxicație cu substanță din grupul de inhibitori de colinesterază. Substanța concretă încă nu se cunoaște”, se spune în declarația clinicii.

Pentru depistarea substanței a fost prescrisă încă o analiză. Totodată, acțiunea toxinei în organism a fost demonstrată de câteva investigații independente.

Potrivit reprezentanților clinicii, prognoza stării lui încă rămâne neclară, medicii nu exclud că ar putea exista urmări de lungă durată, în special pentru sistemul nervos.

Alexei Navalnîi se află actualmente în comă.

Opozantului rus i s-a făcut rău în timpul unui zbor avia dinspre Tomsk spre Moscova. Avionul în care se afla a aterizat de urgență în orașul Omsk. Politicianul a fost spitalizat într-un spital din acest oraș, ulterior a fost transportat cu un avion medical spre Berlin. Familia acestuia bănuiește că Navalnîi a fost otrăvit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!