/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Conducerea primăriei Chișinău, despre „mireasma de august” de la Stația de epurare. Ceban: La mijloc ar sta câțiva funcționari ușor coruptibili

missing
24 august 2020, ora 10:11

Problema mirosului urât din Chișinău, venit de la Stația de Epurare, are aceeași cauză despre care autoritățile municipale vorbesc de zeci de ani: iresponsabilitatea agenților economici care nu-și construiesc stații de pre-epurare la întreprinderi. La această concluzie au ajuns cei de la primărie, după ce „mireasma” specifică Chișinăului s-a făcut tot mai simțită în ultima perioadă. La mijloc ar sta câțiva funcționari ușor coruptibili, crede primarul Ion Ceban, care, în loc să supravegheze ca agenții economici să aibă stații de pre-epurare, închid ochii și-i taxează pe antreprenori dublu, lucru care se pare că este mai convenabil pentru ambele părți, nu și pentru oraș și locuitorii săi.

Potrivit lui Ceban, în cazul în care agenții economici nu respectă legislația și nu-și construiesc stații de pre-epurare, aceștia pot fi debranșați de la rețeaua urbană de canalizare, lucru pe care cei de la „Apă-Canal Chișinău” nu-l fac, deși nereguli sunt sesizate constant.

„Norma concentrației admisibile este depășită de zeci de ori în unele cazuri”, spune Ceban despre deșeurile deversate de întreprinderi în rețeua urbană de canalizare.

Problemele care au generat recent mimrosul urât în capitală ar fi început încă de pe 24 iulie, însă, potrivit lui Ceban, responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” nu au bătut alarma. „E vorba despre neglijență sau rea intenție”, zice primarul. Acesta a dispus ca problema să fie monitorizată de către viceprimarul Ilice Ceban. Astfel, agenții economici care vor continua să încalce regulile de deversare a apelor uzate, riscă să fie debranșați de la sistemul urban de canalizare.

Iată concluziile grupului de lucru care au monitorizat problema mirosului urât de la Stația de Epurare:

Vom reveni pe parcursul zilei cu reacția reprezentanțilo „Apă-Canal Chișinău”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram