Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a lansat un nou apel de conjugare a eforturilor, adresat partidelor pro-europene. De această dată, politicianul îndeamnă formațiunile de pe dreapta să facă front comun pentru a desemna candidaturile pentru constituirea consiliilor electorale de circumscripție, pentru constituirea birourilor electorale și desemnarea observatorilor electorali.

Potrivit lui, următorul scrutin prezidențial, care va avea loc pe 1 noiembrie, ar putea să fie fraudat. „Deși campania electorală încă nu a început oficial, deja ne parvin informații îngrijorătoare din diferite regiuni ale țării în care sunt semnalate cazuri de corupere a cetățenilor, de utilizare a resurselor administrative. Îngrijorarea noastră ține de faptul că prin aceste acțiuni ilegale, manipulări și presiuni scrutinul poate fi fraudat”, a declarat Năstase.

Năstase susține că partidele parlamentare au această posibilitate de a fi implicate nemijlocit în procesul electoral și de a nu permite o potențială fraudare a alegerilor nici de factori electorali, nici de autoritățile responsabile.

De aceea, mă adresez către forțele politice pro-europene, cele care acceptă o competiție liberă, corectă să facem măcar un minim front comun, să ne apărăm votul acordat de cetățeni. În acest sens, reiterez propunerea de conjugare a eforturilor pentru a desemna candidaturile pentru constituirea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul doi, pentru a acoperi întreaga țară. Pentru a desemna candidaturile pentru constituirea birourilor electorale și observatori în secțiile de vot, inclusiv în cele peste hotare”, a precizat politicianul.

Amintim că anterior Platforma DA a propus unificarea eforturilor pe eșichierul de dreapta pentru a înainta un singur candidat comun, apolitic, pentru scrutinul prezidențial din toamnă, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!