/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Năstase a lansat un nou apel către partidele pro-europene. „Sunt semnalate cazuri de corupere a cetățenilor”

missing
24 august 2020, ora 13:31

Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a lansat un nou apel de conjugare a eforturilor, adresat partidelor pro-europene. De această dată, politicianul îndeamnă formațiunile de pe dreapta să facă front comun pentru a desemna candidaturile pentru constituirea consiliilor electorale de circumscripție, pentru constituirea birourilor electorale și desemnarea observatorilor electorali.

Potrivit lui, următorul scrutin prezidențial, care va avea loc pe 1 noiembrie, ar putea să fie fraudat. „Deși campania electorală încă nu a început oficial, deja ne parvin informații îngrijorătoare din diferite regiuni ale țării în care sunt semnalate cazuri de corupere a cetățenilor, de utilizare a resurselor administrative. Îngrijorarea noastră ține de faptul că prin aceste acțiuni ilegale, manipulări și presiuni scrutinul poate fi fraudat”, a declarat Năstase.

Năstase susține că partidele parlamentare au această posibilitate de a fi implicate nemijlocit în procesul electoral și de a nu permite o potențială fraudare a alegerilor nici de factori electorali, nici de autoritățile responsabile.

De aceea, mă adresez către forțele politice pro-europene, cele care acceptă o competiție liberă, corectă să facem măcar un minim front comun, să ne apărăm votul acordat de cetățeni. În acest sens, reiterez propunerea de conjugare a eforturilor pentru a desemna candidaturile pentru constituirea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul doi, pentru a acoperi întreaga țară. Pentru a desemna candidaturile pentru constituirea birourilor electorale și observatori în secțiile de vot, inclusiv în cele peste hotare”, a precizat politicianul.

Amintim că anterior Platforma DA a propus unificarea eforturilor pe eșichierul de dreapta pentru a înainta un singur candidat comun, apolitic, pentru scrutinul prezidențial din toamnă, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram