/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Tesla a brevetat două noi tipuri de ștergătoare de parbriz. Unul dintre ele s-ar putea folosi pe Cybertruck

missing
24 august 2020, ora 13:03

Compania americană Tesla a brevetat două noi tipuri de ștergătoare de parbriz. Acestea sunt interesante prin faptul că nu dispun de braţe tradiţionale acţionate automat şi intermitent, de genul celor folosite pe zeci de milioane de maşini, până în prezent, după conceptul introdus în secolul XX.

Primul este un sistem de curățare cu elemente laser, care va înlocui ștergătoarele obișnuite. În plus, cu acesta se vor putea curăţa de murdărie şi alte suprafeţe precum panouri fotovoltaice pe acoperiş sau camere video externe.

Tehnologia a fost numită “curăţare cu laser pulsat”. Potrivit producătorului, aceasta va fi capabilă să recunoască în mod automat orice murdărie și să o elimine instantaneu fără nicio implicare umană. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram