Compania americană Tesla a brevetat două noi tipuri de ștergătoare de parbriz. Acestea sunt interesante prin faptul că nu dispun de braţe tradiţionale acţionate automat şi intermitent, de genul celor folosite pe zeci de milioane de maşini, până în prezent, după conceptul introdus în secolul XX.

Primul este un sistem de curățare cu elemente laser, care va înlocui ștergătoarele obișnuite. În plus, cu acesta se vor putea curăţa de murdărie şi alte suprafeţe precum panouri fotovoltaice pe acoperiş sau camere video externe.

Tehnologia a fost numită “curăţare cu laser pulsat”. Potrivit producătorului, aceasta va fi capabilă să recunoască în mod automat orice murdărie și să o elimine instantaneu fără nicio implicare umană. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!