/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ O doctoriță din Ungheni, surprinsă în timp ce dansa în curtea spitalului unde activează

missing
25 august 2020, ora 21:12

Așa imagini mai rar vezi! O doctoriță din Ungheni a fost surprinsă în timp ce dansa ca o adevărată profesionistă, chiar în curtea spitalului unde activează. Nu a deranjat-o nici halatul alb, nici privirile curioase ale celor din jur. Scena s-a produs în timp ce un grup de muzicieni cântau pentru lucrătorii medicali în cadrul unui turneu național.

Faza zilei a fost oferită de Lucia Bulgaru, șefa secției Boli Cronice în cadrul Spitalului Raional Ungheni. Femeia, obișnuită mai mult să vadă suferință, și-a dat frâu liber emoțiilor și a dansat pe ritmurile intonate de Moldovan National Youth Orchestra. Tinerii artiști au cântat în semn de mulțumire pentru doctorii care luptă cu noul coronavirus. Pentru TV8, doamna doctoriță a precizat că imediat după dans a revenit la pacienți.

LUCIA BULGARU, MEDIC SPITALUL RAIONAL UNGHENI: „Un cadou frumos, plăcut, cu emoții. Sufletul s-a umplut de mai multă energie, entuziasm. Puțin ne-am relaxat și apoi ne-am pornit iarăși la muncă”.

National Youth Orchestra, în frunte cu dirijorul Adriano Marian, organizează pentru al patrulea an consecutiv expediția LA LA PLAY. Deși inițial scopul lor era să promoveze muzica clasică pe tot teritoriul țării noastre, pandemia le-a schimbat puțin planurile. Așa că acum îi găsești cântând pentru descreți frunțile medicilor din prima linie și pentru a-i încuraja pe pacienți.

ADRIANO MARIAN, DIRIJOR ORCHESTRĂ: „Desigur, nu puteam să nu mergem la spitale să cântăm pentru medici, personalul medical, dar și pentru pacienți, ca să aducem un gând bun, o susținere, o energie pozitivă”.

După doar patru zile de colindat prin țară și 1000 de km parcurși, muzicienii au rămas impresionați de reacția lucrătorilor medicali.

ADRIANO MARIAN, DIRIJOR ORCHESTRĂ: „Au fost foarte deschiși toți, toate spitalele. Noi deja am fost la câteva spitale raionale. Desigur, cazul cel de azi este unul și, pentru noi, impresionant. Anume istoria din spate a asistentului medical pe care l-ați zărit este una de admirat”.

Expediția LA LA PLAY se va încheia pe 31 august. Campania este susținută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu alți câțiva parteneri și agenți economici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram