/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Averea deputatului socialist Furculiță nu va fi supusă controlului. Nu este temei - spun cei de la ANI

missing
26 august 2020, ora 09:51

Averea deputatului socialist Corneliu Furculiță nu va fi supusă unui control. Explicația celor de la Agenția Națională de Integritate (ANI) este că lipsește bănuiala rezonabilă privind încălcarea regimului juridic. Despre acest lucru a anunțat Procuratura Generală, într-un comunicat, după ce a primit o înștiințare de la ANI despre faptul că a fost emis un proces-verbal de refuz de inițiere a controlului de avere și interese personale ale lui Furculiță. 

„Prin urmare, în lipsa încălcărilor constatate de ANI, care este unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, Procuratura Generală nu are temeiuri de a iniția vreo investigație în acest sens”, spun reprezentanții Procuraturii Generale.

Pe 23 iulie 2020, deputata Veronica Roșca a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală sub aspectul pretinselor neconcordanțe şi omisiuni în declarațiile de avere şi venituri ale deputatului Corneliu Furculiță, semnalate într-o investigațiae realizată de Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram