/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ „Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice”. Un deputat PAS s-a adresat la Procuratură

missing
26 august 2020, ora 10:04

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că șeful statului este autorul primei scheme din importul energiei electrice. În context, acesta s-a adresat Procuraturii pentru a încadra acțiunile lui Igor Dodon din perioada când era ministrul Economiei prin prima Codului Penal.

Potrivit lui Alaiba, Dodon, în calitate de ministrul al Economiei, plantat prima companie căpușă în 2008.

„Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane USD mai mult. În doar două luni Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că…în mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria. Consider că a fost grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a țării, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor. Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele kulioace ale tânărului Igor”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Astfel, deputatul spune că s-a adresat Procuraturii pentru a se clarifica cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a plăti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram