Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că șeful statului este autorul primei scheme din importul energiei electrice. În context, acesta s-a adresat Procuraturii pentru a încadra acțiunile lui Igor Dodon din perioada când era ministrul Economiei prin prima Codului Penal.

Potrivit lui Alaiba, Dodon, în calitate de ministrul al Economiei, plantat prima companie căpușă în 2008.

„Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane USD mai mult. În doar două luni Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că…în mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria. Consider că a fost grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a țării, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor. Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele kulioace ale tânărului Igor”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Astfel, deputatul spune că s-a adresat Procuraturii pentru a se clarifica cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a plăti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!