Numărul alegătorilor din Republica Moldova continuă să crească, deși sporul demografic din ultimii ani este negativ, este constatarea experților de la Promo-LEX, inclusă în Misiunea de Observare a Alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit Promo-LEX, numărul alergătorilor conform RSA la 1 august 2020 era de 3 286 304 cetățeni cu drept de vot, ceea ce este cu 410 persoane mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.

„Chiar dacă din 1999 în Republica Moldova se înregistrează un spor natural negativ al populației, numărul alegătorilor în baza datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor(RSA), continuă să crească, însă într-un ritm mai temperat, comparativ cu anii precedenți. Creșterea numărului total de alegători se datorează în special evoluției numărului de alegători fără domiciliu/reședință și a celor din regiunea transnistreană, în condițiile în care cifra alegătorilor din celelalte UAT ale Republicii Moldova, per ansamblu, este în scădere”, menționează reprezentabții Promo-LEX.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!