/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Starea de urgență în sănătate publică ar putea fi extinsă. Anunțul făcut de premierul Chicu

missing
26 august 2020, ora 15:22

Starea de urgență în sănătate publică, care se încheie pe 31 august, ar putea fi extinsă. Decizia urmează să fie luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, care se întrunește astăzi.

Despre aceasta a anunțat premierul, la ședința Guvernului. „Vom propune Comsiei să extindem starea de urgență în sănătate publică încă pe 15 zile. De la 1 până la 15 septembrie. Este această necesitate”, a anunțat Chicu.

Șeful executivului a făcut un apel către cetățeni ca în zilele libere acordat cu ocazia sărbătorilor Ziua Independenței și Ziua Limbii Noastre, să respecte regulile sanitar-epidemiologice. „Numărul noilor cazuri a crescut semnificativ. Ne așteptăm săptămâna aceasta la noi anti-recorduri, urmărim adresabilitatea la Centrul COVID. Vă informez că capacitățile sistemului medical din Republica Moldova de a interna noi pacienți cu COVID sunt la limită”, a menționat prim-ministrul.

Decizia anterioară a CESP a stabilit că starea de urgență se prelungește până la 31 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram