Starea de urgență în sănătate publică, care se încheie pe 31 august, ar putea fi extinsă. Decizia urmează să fie luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, care se întrunește astăzi.

Despre aceasta a anunțat premierul, la ședința Guvernului. „Vom propune Comsiei să extindem starea de urgență în sănătate publică încă pe 15 zile. De la 1 până la 15 septembrie. Este această necesitate”, a anunțat Chicu.

Șeful executivului a făcut un apel către cetățeni ca în zilele libere acordat cu ocazia sărbătorilor Ziua Independenței și Ziua Limbii Noastre, să respecte regulile sanitar-epidemiologice. „Numărul noilor cazuri a crescut semnificativ. Ne așteptăm săptămâna aceasta la noi anti-recorduri, urmărim adresabilitatea la Centrul COVID. Vă informez că capacitățile sistemului medical din Republica Moldova de a interna noi pacienți cu COVID sunt la limită”, a menționat prim-ministrul.

Decizia anterioară a CESP a stabilit că starea de urgență se prelungește până la 31 august.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!