Facebook a anunţat marţi că va accelera extinderea internaţională a serviciului său de ştiri în următoarele şase luni, începând cu ţări precum Brazilia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi India, şi a promis că îi va plăti pe furnizorii de actualităţi, informează AFP, citat de Agerpres.

Serviciul Facebook News a fost instalat în aplicaţia mobilă a acestei reţele de socializare în Statele Unite, după o fază de testare care a început spre sfârşitul anului 2019.

Noua funcţie a beneficiat de “un demaraj în forţă” în această ţară, potrivit unui comunicat publicat de Facebook.

Facebook News propune o selecţie de articole preluate de la ziare, reviste şi site-uri partenere şi este alimentat de o echipă de jurnalişti şi de algoritmi “de personalizare”.

Reţeaua de socializare îi plăteşte pe unii dintre partenerii săi, care sunt în număr de peste 200 în Statele Unite şi în rândul cărora se regăsesc publicaţii precum The Wall Street Journal şi The Washington Post, revista People şi posturile de televiziune ABC, CBS News şi Fox News.

“În fiecare ţară, vom plăti anumite publicaţii pentru a ne asigura că articolele şi conţinuturile lor vor fi disponibile pe noul nostru serviciu”, a precizat în acelaşi comunicat Campbell Brown, vicepreşedintele Facebook pentru parteneriate internaţionale.

“Vom continua să concepem noi produse şi să facem investiţii în întreaga lume pentru a ajuta presa să construiască modele economice viabile pe termen lung”, a adăugat ea.

Relaţiile dintre platformele online, precum Facebook şi Google, şi companiile media tradiţionale sunt complicate.

Veniturile din publicitate de care depind ziarele, radiourile şi posturile de televiziune au migrat masiv în ultimii ani spre sectorul online şi pe reţelele de socializare, unde publicul larg poate să citească şi să vizioneze o parte din ştirile zilnice în regim de gratuitate.

Numeroase publicaţii au implementat sisteme de abonamente cu plată care permit accesul la articolele şi conţinuturile lor video, însă ele depind în mare parte de link-urile distribuite pe platformele online pentru a îi redirecţiona pe utilizatori spre site-urile şi aplicaţiile lor mobile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!