Ceremonia oficială de dare în exploatare a gazoductului Iași-Chișinău nu a avut loc ieri, așa cum a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, într-o ședință anterioară a Guvernului. Premierul a anunțat atunci că evenimentul urma să aibă loc pe 27 august, de Ziua Independenței.

Contactat de tv8.md, consilierul premierului pe comunicare, Boris Harea, a menționat că festivitatea urmează să aibă loc după pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a decis să amâne desfășurarea evenimentului festiv până la finalizarea definitivă a pandemiei. Pe de altă parte, obiectivul energetic este dat tehnic în exploatare și, în caz de necesitate/urgență, poate fi utilizat. Totodată, din raționamente exclusiv economice, în următoarele perioade este puțin probabilă utilizarea acestui gazoduct pentru scopurile inițial declarate”, ne-a comunicat Boris Harea.

La ședința din 12 august, Ion Chicu a anunțat că la eveniment a fost invitat și prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Anterior, premierul român Ludovic Orban a anunțat că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata pentru exploatare. Potrivit oficialului, astfel România va putea furniza gaz natural în Republica Moldova. Lungimea totală a conductei este de 120 km, iar în proiect au fost incluse trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni). Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat de Ziua Independenței Republicii Moldova. A fost invitat și prim-ministrul României

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!