Partidul Acasă Construim Europa, condus de fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, s-a adresat către partide de dreapta cu propunerea de a face un parteneriat pentru următoarele alegeri prezidențiale din toamnă. În opinia PACE, alegerea președintelui a fost transformată într-o farsă națională și doar „prin unirea forțelor poate câștiga un candidat pro-european”.

Adresarea este către Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Da, Mișcarea Politică Unirea și Partidul Unității Naționale.

Reprezentanții PACE susține că sunt gata să poarte negocieri doar cu candidații electorali cu viziuni pro-europene.

Alegerea unui președinte pro-european este o prioritate națională, deci propunem să privim obiectiv în viitor și să facem un parteneriat pentru aceste alegeri. (…) Acest dialog ar fi un est de înțelepciune și mauritate politică. Astfel de decizii se iau greu, însă sunt necesare pentru un scop nobil – dezvoltarea Republicii Moldova. Fiecare cunoaște șansele candidatului său de a deveni președintelui al Republicii Moldova fără suportul altor forțe pro-europene, deci se merită de a juca un teatru al absurdului, care durează 29 de ani?”, se spune în adresarea PACE.

Textul adresării îl vedeți mai jos.

 

Anterior și Partidul Liberal Democrat s-a adresat către PAS și Platforma DA cu propunerea de a face un bloc electoral comun, însă formațiunile au refuzat, menționând că o asemenea propunere este tardivă.

PLDM a propus PAS și Platformei DA să formeze un Bloc Electoral comun. Reacțiile celor două partide

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!