/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dodon, din nou, pe Muntele Athos: „Avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor”

missing
28 august 2020, ora 08:30

Șeful statului anunță că acest sfârșit de săptămână îl va „petrece în smerenie și rugăciune” împreună cu călugării de pe Muntele Athos. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, după ce deputatul Reniță și Renato Usatîi a anunțat despre acest lucru.

„Că în fiecare an în această perioadă, ne vom ruga împreună pentru poporul nostru, pentru o Moldovă care să trăiască în pace și unitate. Am trecut și trecem prin provocări foarte puternice în acest an, de aceea avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor pe care urmează să-i întâlnesc la mănăstirile ctitorite de cei mai renumiți voievozi moldoveni”, a scris Dodon.

Șeful statului mai spune că luna septembrie vine cu noi încercări. „Începe școala în condiții de pandemie, se reiau o serie de alte activități, avem încă un drum greu de parcurs prin această pandemie care afectează întreaga lume, de aceea vă îndemn pe toți cei care puteți să petreceți aceste zile de sărbătoare în liniște sufletească și rugăciune, să transmiteți gânduri bune către apropiați, către țară, să ne cultivăm încrederea că vom trece cu bine și de aceste vremuri complicate”.

Totodată, acesta le-a transmis un gând bun și opoziției: „dacă vor încerca să facă și din asta un motiv de luptă electorală cu președintele, le recomand să nu-și ia măcar păcatul acesta pe cap, au destule. Le doresc și lor, și nouă tuturor cumpătare și bune intenții în relațiile cu ceilalți”.

Aceasta este a cincea vizită a șefului statului în Grecia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram