Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

Peste 2300 de cadre didactice lipsesc din sistemul educației. Igor Șarov: „Avem semnale despre plecarea profesorilor”

29 august 2020, ora 12:43
Distribuie:

La sfârșitul anului școlar, în sistemul educației există peste 2300 de solicitări pentru a fi suplinite funcțiile de profesori, învățători și educatori. Despre aceasta anunță ministrul Educației, Igor Șarov. Totodată, șeful de la Educație spune că deja există unele semnale despre plecarea cadrelor didactice experimentate din sistem în contextul pandemiei de COVID-19.

Conform datelor pe care le avem la sfârșitul anului, sunt solicitări de 2349 pentru cadre didactice în instituțiile din Republica Moldova”, a declarat ministrul la o ediție specială de la Moldova 1.

Totodată, Igor Șarov dă asigurări că profesorii care au optat pentru alte modele decât modelul întâi (prezența 100% la școală) , vor fi remunerați suplimentar. Igor Șarov susține că pentru aceasta este nevoie de suma de 130 de milioane de lei și suma deja a fost identificată de Guvern și va fi repartizată în acest scop.

Amintim că de la 1 septembrie va fi reluat procesul de educație în Republica Moldova. Autoritățile au stabilit șapte modele de organizare a orelor și fiecare instituție a ales cel pe care și l-a dorit. Doar unul dintre modele presupune prezența 100% a elevilor și profesorilor la ore, celelalte modele prevăd studierea la parțial online, pe ture, sau doar la distanță.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram