În această dimineață, la o gunoiște din orașul Ștefan Vodă, au fost găsite sute de buletine de vot folosite la alegerile locale din toamna anului 2019. Pe unele buletinele de vot erau aplicate ștampile cu textul „votat” în dreptul echipei de consilieri a blocului ACUM sau în dreptul candidaților ACUM la alegerile din 20 octombrie anul trecut. Din imaginile video postate pe internet se vede că aceste buletine „au supraviețuit” unei arderi, iar o mare parte se pare că deja a fost făcută scrum.

În imaginile video publicate pe internet apar câțiva consilieri locali, care spun că au fost sesizați de către cetățeni despre acest incident. La groapa de gunoi au fost găsite și plicuri sigilate cu buletine, care, potrivit consilierilor, trebuiau să fie expediate la Comisia Electorală Centrală.

Aici sunt și buletine sigilate de Comisia Electorală Centrală, care, în principiu, trebuiau să fie trimise la CEC-ul central, în orașul Chișinău, și păstrate trei ani de zile în arhivă”, spune unul dintre consilieri.

Potrivit consilierilor, pe cea mai mare parte a acestor buletine ar fi fost aplicată ștampila „votat” în dreptul blocului ACUM.

Consilierii au sesizat Poliția pe acest caz, care urma să vină la fața locului pentru a face verificări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!