/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Sute de buletine de vot, pe care a fost aplicată ștampila „votat”, găsite la o gunoiște din Ștefan Vodă

missing
29 august 2020, ora 13:12

În această dimineață, la o gunoiște din orașul Ștefan Vodă, au fost găsite sute de buletine de vot folosite la alegerile locale din toamna anului 2019. Pe unele buletinele de vot erau aplicate ștampile cu textul „votat” în dreptul echipei de consilieri a blocului ACUM sau în dreptul candidaților ACUM la alegerile din 20 octombrie anul trecut. Din imaginile video postate pe internet se vede că aceste buletine „au supraviețuit” unei arderi, iar o mare parte se pare că deja a fost făcută scrum.

În imaginile video publicate pe internet apar câțiva consilieri locali, care spun că au fost sesizați de către cetățeni despre acest incident. La groapa de gunoi au fost găsite și plicuri sigilate cu buletine, care, potrivit consilierilor, trebuiau să fie expediate la Comisia Electorală Centrală.

Aici sunt și buletine sigilate de Comisia Electorală Centrală, care, în principiu, trebuiau să fie trimise la CEC-ul central, în orașul Chișinău, și păstrate trei ani de zile în arhivă”, spune unul dintre consilieri.

Potrivit consilierilor, pe cea mai mare parte a acestor buletine ar fi fost aplicată ștampila „votat” în dreptul blocului ACUM.

Consilierii au sesizat Poliția pe acest caz, care urma să vină la fața locului pentru a face verificări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram