Liderul Partidul Liberal, Dorin Chirtoacă, desemnat candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie din partea Blocului Electoral „Unirea” insistă pe ideea unui singur pretendent la fotoliul prezidențial din partea forțelor politice de dreapta. Liberalul spune că este gata să „facă un pas înapoi” dacă dreapta reușește să se așeze la masa de discuții și să meargă în campanie cu un candidat comun.

„Noi susținem și promovăm ideea unui candidat anti-Dodon. Noi așa și am spus: un singur candidat. Nu neapărat pro cineva, cu o anumită direcție, pur și simplu unul adecvat, care să ne ducă la un nivel mai bun”, a declarat Chirtoacă într-un live susținut cu puțin timp în urmă în fața clădirii Președinției.

În opinia liberalului, candidatul unic susținut de toate forțele politice de dreapta, poate fi oricare din cei care și-a anunțat până acum intenția de a candida.

„Nu e neapărat apartinic, poate fi orice om adecvat, chiar din noi toți care vom fi înregistrați în cursă. Oricare, ne întâlnim și vedem care  e cel mai potrivit să rămână în cursă. Ca să nu mergem să colectăm toți semnături, să nu ne expunem pe noi și pe alții la infectare, în special colectorii”, a spus Dorin Chirtoacă.

„Vă dați seama, fiecare trebuie să colecteze câte 20 de mii de semnături. Dacă mergem 10 candidați însemnă că trebuie să obținem de 200 de mii de oameni semnături. Asta înseamnă promovarea pandemiei, a face lucruri inverse față de cele din hotărârile Comisiei cu privire la diminuarea efectelor Covid – 19”, a adăugat președintele PL.

Liberalul susține că este gata să se retragă dacă așa se va reuși identificarea unui candidat unic pe dreapta.

„Personal, sunt gata oricând să fac un pas înapoi și să nu mă implic, să fie oricine altcineva numai să reușim să obținem acest rezultat comun, să fie unul singur. Dacă nu se va reuși atunci vom merge pe ideea de a consolida cel puțin votul unionist pe dreapta în așa fel încât să ne pregătim și de următoarele scrutine”, a mai menționat Dorin Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă este candidatul Blocului Electoral „Unirea” pentru prezidențiale. Anterior, Mișcarea Politică „Unirea” a insistat pe ideea unui singur candidat din partea tuturor unioniștilor din Republica Moldova. Ideea nu a fost susținută de PUN, care a decis să participe la alegerile din toamnă cu propriul candidat – Octavian Țîcu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!