Primăria municipiului Chișinău a pregătit un set de reguli importante pentru copiii care frecventează școlile și grădinițele din capitală. Pentru regulile de bază sunt purtatul corect al măștii, modul în care cei mici vor trebui să urce în transportul public destinat transportării copiilor.

Reguli pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”. Din data de 1 septembrie!

⁃ În stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri.
⁃ Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.
⁃ În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile.
⁃ Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ “Hai la grădiniţă!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

– Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.
⁃ Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.
⁃ Părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției!

În data de 27 august, primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc. Acesta este un proiect pilot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!