/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cât valorează Neuralink, compania lui Elon Musk care a implantat un cip în creierul unui porc

missing
31 august 2020, ora 19:48

Inventivul miliardar și vizionar Elon Musk este hotărât să aducă în realitate cât mai mult din viziunile preluate din cărțile SF care l-au format.  După ce a revoluționat industria spațială și automobilistică, Musk a pus lumea pe jar cu anunțul privind implantarea unui cip în creierul unui porc. Invențiile menite să conecteze computerele la oameni și invers sunt derulate prin compania Neuralink care cunoaște, asemeni altor afaceri ale lui Elon Musk, o evoluție spectaculoasă, informează b1.ro.

Miliardarul a fondat Neuralink în iulie 2016, cu scopul de a crea ”o interfaţă creier-maşină extrem de complexă pentru a conecta oameni şi computere”. În 2017, compania care are sediul în San Francisco – declara că scopul ei iniţial este de a realiza o interfaţă care să permită atenuarea unor simptome ale condiţiilor medicale cronice.

Scopul lui Musk este însă unul mai măreț. Deşi acesta a întărit faptul că Neuralink doreşte să trateze probleme ale creierului, spunând că ”le putem rezolva cu un chip”, el a dezvăluit că plănuiește o tehnologie care ar putea permite comunicarea omului cu maşinile.

Astfel, Neuralink lucrează la un dispozitiv wireless implantabil capabil (teoretic) să citească mintea unei persoane. Acesta ar duce la crearea unei simbioze între om şi inteligenţa artificială, concept menţionat nu o dată de Musk.

Prin implantarea unui dispozitiv pe creier și declanșarea conexiunii prin impulsuri, oamenii vor putea cu puterea gândului să acceseze computerele și să navigheze pe internet ori să programeze. Vor putea chiar să transmită mesaje pe telefon cu puterea minții. S-ar putea crea o super rețea wireless și chiar am putea ajunge să comunicăm folosind mintea și nu vocea.

Neuralink lucrează în prezent la un dispozitiv similar mașinii de cusut, capabil să implanteze în creier electrozi, “fire” transmițătoare, subțiri de 4-6 micrometri. Elon Musk susține că a făcut teste cu succes pe șoareci și a declarat că o maimuță căreia i-a fost implantată electrozi a putut să controleze un computer.

Neuralink a anunțat că vor fi efectuate experimente și pe oameni în viitorul apropiat, poate chiar în acest an, potrivit Wikipedia.

Potrivit Bloomberg, până în iulie 2019, compania a primit o finanţare de 158 milioane dolari (din care 100 milioane USD au provenit de la Musk) şi are în jur de 100 de angajaţi, potrivit Linkedin.

Nu încercăm să aducem bani, ci oameni valoroși, a declarat Musk vineri, la prezentarea noilor cercetări ale Neuralink. Este știut că încă de la înființare, compania a atras nume prestigioase din cercetarea universitară.  Elon Musk a declarat că speră să ajungă de la 100 la 10.000 de angajați în campusul de 50.000 de metri pătrați pe care Neuralink îl are acum la dispoziție.

Compania nu este încă listată la bursă, dar este de aşteptat ca acest lucru să se întâmple imediat ce va fi funcţional un prim proiect.

De curând, Elon Musk a făcut un salt spectaculos în topul celor mai bogați oameni din lume, după ce acțiunile Tesla au crescut  cu 11%. Americanul a urcat pe locul 4 în topul bogaților lumii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram