/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Lukașenko și alți 29 oficiali din Belarus, declarate persona non-grata în Letonia, Lituania și Estonia

missing
31 august 2020, ora 14:51

Ministerele de Externe din Letonia, Lituania și Estonia au anunțat impunerea de sancțiuni personale împotriva oficialilor din Belarus care „prin acțiunile lor personale au organizat falsificări la alegerile prezidențiale și au sprijinit suprimarea violentă a protestelor pașnice”, transmite meduza.io.

Astfel, 30 de persoane, în frunte cu Alexander Lukashenko, au fost declarate persona non grata pentru o perioadă nedeterminată. Lista include, de asemenea, reprezentanți ai aparatului și administrației președintelui Belarusului, Comisiei Electorale Centrale a țării, ministerelor Afacerilor Interne și Justiției, Procuraturii Generale, Comitetului de Investigații, KGB și altor departamente.

Letonia, Lituania și Estonia au cerut Uniunii Europene să adopte imediat sancțiuni similare împotriva oficialilor din Belarus.

Lista celor 30 de persoane: Alexandru Lukașenko; Victor Lukașenko; Igor Sergeenko; Maxim Rijenkov; Olga Chupris; Dmitry Krutoy; Gennady Bogdan; Lydia Yermoshina; Vadim Ipatov; Elena Dmukhaylo; Svetlana Katsubo; Igor Plyshevsky;
Oleg Slizhevsky; Irina Tselikovets; Valery Vakulchik; Ivan Tertel; Ivan Noskevici; Alexander Konyuk; Iuri Karaev;
Gennady Kazakevich; Alexander Barsukov; Serghei Khomenko; Yuri Nazarenko; Roman Melnik; Ivan Kubrakov; Oleg Shablyko; Andrey Ravkov; Alexey Volkov; Sergey Azemsha; Andrey Smal.

Anterior, s-a anunțat că 118 oficiali din Belarus ar putea fi incluși în “lista neagră” întocmită de țările baltice.

Pe 9 august au avut loc alegeri prezidențiale în Belarus, în care, potrivit CEC din țară, Alexander Lukashenko a câștigat pentru a șasea oară. Opoziția, condusă de candidata la prezidențiale Svetlana Tikhanovskaya, nu a fost de acord cu rezultatele votării. După alegeri, au început proteste în masă în țară, care au fost aspru dispersate de autorități. În primele trei zile de proteste, aproape 7.000 de persoane au fost reținute, dintre care mulți au raportat că au fost bătuți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram