Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, anunță că o susține pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova care vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj video în limba română.

„Când mă întreabă în Europa dacă se merită să susțin Moldova răspund imediat – Da! Și când se întreabă cine poate să ducă cel mai rapid Moldova spre succes răspund imediat – Maia Sandu”, spune președintele Partidului Popular European. Totuși, acesta a precizat că va respecta decizia cetățenilor din R. Moldova, indiferent care ar fi acesta.

„Chiar și moldovenii care au alte simpatii politice, care votează pentru alte partide sau nu votează deloc, știu foarte bine că Maia Sandu iubește Moldova, că este cinstită și competentă”, a mai adăugat Donald Tusk.

La scurt timp după apariția video-ului, Sandu i-a mulțumit lui Tusk pentru mesaj. „Îi mulțumesc domnului Donald Tusk pentru încredere și pentru sprijinul constant față de țara noastră”, a scris Sandu.

Donald Tusk a fost Președintele Consiliului European în perioada 2014 – 2019, prim-ministru al Poloniei în perioada 2007 – 2014.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!