/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Donald Tusk și-a anunțat susținerea pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale din toamnă

missing
31 august 2020, ora 19:36

Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, anunță că o susține pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova care vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj video în limba română.

„Când mă întreabă în Europa dacă se merită să susțin Moldova răspund imediat – Da! Și când se întreabă cine poate să ducă cel mai rapid Moldova spre succes răspund imediat – Maia Sandu”, spune președintele Partidului Popular European. Totuși, acesta a precizat că va respecta decizia cetățenilor din R. Moldova, indiferent care ar fi acesta.

„Chiar și moldovenii care au alte simpatii politice, care votează pentru alte partide sau nu votează deloc, știu foarte bine că Maia Sandu iubește Moldova, că este cinstită și competentă”, a mai adăugat Donald Tusk.

La scurt timp după apariția video-ului, Sandu i-a mulțumit lui Tusk pentru mesaj. „Îi mulțumesc domnului Donald Tusk pentru încredere și pentru sprijinul constant față de țara noastră”, a scris Sandu.

Donald Tusk a fost Președintele Consiliului European în perioada 2014 – 2019, prim-ministru al Poloniei în perioada 2007 – 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram