/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Poliția caută șoferii care ar fi organizat curse ilegale pe Viaduct

missing
31 august 2020, ora 13:17

După ce în presă și pe rețele sociale au apărut imagini video de la o cursă ilegală care ar fi avut loc în centrul Capitalei, poliția anunță că persoanele implicate urmează a fi identificate și sancționate.

„Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a înregistrat, ieri dimineață, cazul apărut în unele surse masa media și rețele de socializare, unde apar doi conducători auto mergând cu viteză excesivă pe Viaduct-ul din capitală. Urmează să identificăm șoferii care se aflau la volanul mașinii în momentul comiterii încălcării regulilor de circulație, cu ulterioara sancționare conform legislației în vigoare”, se spune în mesajul inspectoratului.

Precizăm că în luna iulie, Parlamentul a votat în lectură modificările operate la Codul Penal care prevăd sancționarea participării conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice v

Astfel, Codul penal al Republicii Moldova fost completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale. Astfel, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram