/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Radu Marian cere explicații de la SPPS, care ar fi asigurat ordinea publică la nunta fiului premierului. „Care a fost temeiul legal?”

missing
01 septembrie 2020, ora 11:02

După ce a cerut Procuraturii Generale să pornească o investigație după ce premierul Ion Chicu ar fi beneficiat pe ascuns, la nunta de vineri a fiului său, de serviciile ofițerilor Serviciului Protecție și Pază de Stat, deputatul PAS, Radu Marian a făcut un demers și la SPPS. Marian a solicitat SPPS să explice care a fost temeiul legal de a-i implica pe ofițeri la asigurarea securității la un eveniment privat.

„Aceștia urmează să ne spună: – câți ofițeri SPPS au fost implicați în asigurarea securității la faimoasa nuntă,
– care a fost temeiul legal de a implica efectivul SPPS la asigurarea securității și ordinii publice la un eveniment privat, – de ce s-au blocat drumurile publice, de ce a fost restricționat accesului reprezentanților mass-media în locuri în care aceștia au dreptul să se afle, de ce au fost sechestrate telefoanele mobile a invitaților la eveniment,
precum și alte acțiuni care depășesc limita competențelor ofițerilor de pază prevăzut în Legea nr. 134/2008”, a menționat Radu Marian.

Deputatul PAS a depus o sesizare în care îl acuză pe Ion Chicu de abuz de putere, pentru că la organizarea ceremoniei el ar fi utilizat, pe ascuns, ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat, care ar fi blocat accesul oamenilor în zonă. Ion Chicu nu a ieșit deocamdată în spațiul public cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram