După ce a cerut Procuraturii Generale să pornească o investigație după ce premierul Ion Chicu ar fi beneficiat pe ascuns, la nunta de vineri a fiului său, de serviciile ofițerilor Serviciului Protecție și Pază de Stat, deputatul PAS, Radu Marian a făcut un demers și la SPPS. Marian a solicitat SPPS să explice care a fost temeiul legal de a-i implica pe ofițeri la asigurarea securității la un eveniment privat.

„Aceștia urmează să ne spună: – câți ofițeri SPPS au fost implicați în asigurarea securității la faimoasa nuntă,
– care a fost temeiul legal de a implica efectivul SPPS la asigurarea securității și ordinii publice la un eveniment privat, – de ce s-au blocat drumurile publice, de ce a fost restricționat accesului reprezentanților mass-media în locuri în care aceștia au dreptul să se afle, de ce au fost sechestrate telefoanele mobile a invitaților la eveniment,
precum și alte acțiuni care depășesc limita competențelor ofițerilor de pază prevăzut în Legea nr. 134/2008”, a menționat Radu Marian.

Deputatul PAS a depus o sesizare în care îl acuză pe Ion Chicu de abuz de putere, pentru că la organizarea ceremoniei el ar fi utilizat, pe ascuns, ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat, care ar fi blocat accesul oamenilor în zonă. Ion Chicu nu a ieșit deocamdată în spațiul public cu o reacție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!