Deputata PAS, Galina Sajin cere Autorității Naționale de Integritate să verifice dacă șeful statului Igor Dodon și-a declarat complet averea și dacă a încălcat cumva regimul juridic al conflictelor de interese. Sajin a sesizat ANI după ce președintele țării a mers în ultimii ani în vacanțe de lux, care depășeau posibilitățile financiare declarate oficial de familia Dodon.

Galina Sajin menționează în sesizarea la ANI că deși la un moment dat, Igor Dodon a spus că o parte din costurile acestor călătorii ar fi fost suportate de niște rude sau prieteni apropiați, în declarațiile de avere și interese personale ale șefului statului acestea nu au fost trecute la „cadouri”.

Pentru a se justifica, în lista de alte argumente, acesta a zis că au fost cadouri. Doar o noapte în hotelul lui Ceaika ar fi costat 20 mii de euro. Bun cadou, nu? Dacă au fost cadouri, atunci aceste cadouri trebuiau declarate, conform legislației în vigoare, lucru ce nu s-a întâmplat”, a specificat deputata PAS.

Potrivit lui Sajin, acțiunile lui Dodon cad sub incidența art.324 din Codul Penal – corupere pasivă, pentru care legea prevede o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!