/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ „Nu mă simt vinovat”. Ce riscă un preot din Ungeni după ce a arborat drapelul României pe clopotniță

02 septembrie 2020, ora 17:56

Preotul unei biserici din raionul Ungheni riscă amendă pentru că a arborat drapelul României pe clopotniță. Este vorba despre Nicolae Tverdostup, parohul bisericii din localitatea Romanovca. Contactat de tv8.md, părintele spune că lăcașul sfânt este subordonată Patriarhia de la București și arborarea drapelului îl consideră un gest de recunoștință față de poporul român.

Incidentul a avut loc astăzi. Preotul spune că a fost vizitat de polițiștii din Ungheni, care i-au întocmit un proces verbal pentru încălcarea legii. Fața bisericească nu exclude că va primi și o amendă usturătoare, dar spune că mărimea acesteia urmează să fie stabilită de instanța de judecată. „Cred că o să-mi pună amendă, mărimea n-o știu, dar eu am să mă iscălesc că nu sunt de acord cu învinuirea pe care mi-o aduce și nu mă simt vinovat”, a declarat preotul.

Preotul Nicolae susține că recent a înălțat clopotnița cu susținerea financiară a României. „Biserica noastră este biserică ortodoxă română a Mitropoliei Basarabiei. Cum n-am dreptul eu să arborez steagul României? Este un gest de recunoștință, românii de pretutindeni m-au ajutat și am făcut… n-am primit de la partea moldovenească un leuț, dar din România – tot. Veniți și vedeți ce fac românii pentru noi și asta este o stimă și un respect. Eu sunt patriot și sunt român”, ne-a spus Nicolae Tverdostup.

Preotul consideră că prin gestul său nu a făcut nimic rău și ilegal.

Contactată de tv8.md, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Ungheni, Cristina Vicol, a precizat că o persoană a sunat la 112 și a comunicat despre arborarea drapelului României pe clopotniță. Astfel, polițiștii au pornit o procedură contravențională pentru „încălcarea cu intenţie a modului de folosire a simbolurilor de stat ale Republicii Moldova sau ale unui alt stat”. Astfel, preotul riscă o amendă de la 600 până la 1200 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram