/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șapte cazuri noi de rabie în Republica Moldova. Toate au fost depistate în raioane diferite

missing
02 septembrie 2020, ora 09:51

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate șapte cazuri pozitive de rabie. Dintre acestea, patru la bovine și trei în rândul vulpilor.

Bovinele contaminate au fost depistate în raioanele Rezina și Călărași, iar vulpile cu rabie – în raioanele Strășeni, Ungheni, Anenii Noi.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cadavrele animalelor afectate au arse și rămășițele de la ardere au fost înhumate.

Actulmente, sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarelor de boală și a început vaccinarea de urgență contra rabiei a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a anunțat că sunt cazuri de rabie la câini în Armenia și Malaezia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram