Pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate șapte cazuri pozitive de rabie. Dintre acestea, patru la bovine și trei în rândul vulpilor.

Bovinele contaminate au fost depistate în raioanele Rezina și Călărași, iar vulpile cu rabie – în raioanele Strășeni, Ungheni, Anenii Noi.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cadavrele animalelor afectate au arse și rămășițele de la ardere au fost înhumate.

Actulmente, sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarelor de boală și a început vaccinarea de urgență contra rabiei a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a anunțat că sunt cazuri de rabie la câini în Armenia și Malaezia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!