Mai multe containere cu țigări produse în Republica Moldova, în stânga Nistrului, ar fi fost reținute în portul din Odesa, Ucraina, în luna iunie anul acesta. Despre asta a anunțat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi în această seară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Usatîi a prezentat și un document de la Serviciul Fiscal din Ucraina, prin care autorităților de la Chișinău li s-a comunicat despre acest lucru. Informația nu a fost însă făcută publică de către conducerea statului.

„Am primit un document, care a venit din Ucraina, de la Inspectoratul Fiscal din Ucraina, documentul este din 20 iunie anul curent, unde scrie clar că: Stimați colegi din Republica Moldova, ținem să vă informăm că în portul din Odesa au fost reținute, iarăși containere cu țigări, de 1500 de cutii, fără timbre de acciz, care sunt produse la o companie din Tiraspol” a declarat Usatîi.

La sfârșitul lunii iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a acuzat actuala guvernare și pe președintele Igor Dodon că ar favoriza contrabanda cu țigări pe piața neagră a Uniunii Europene. Într-un briefing de presă, Rosian Vasiloi, fost șef al Poliției de Frontieră, pe timpul Guvernului Sandu, a menționat că fenomenul contrabandei cu țigări a luat amploare în primele șase luni ale acestui an, autoritățile din România reținând numai în luna iunie peste trei milioane de țigarete. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu a declarat că va face un denunța la Procuratura Generală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!