/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ În așteptarea cumpărătorilor. Vânzătorii de rechizite școlare se plâng că, în acest an, vânzările au scăzut de două ori

02 septembrie 2020, ora 06:57

Vânzătorii de rechizite școlare se plâng că, în acest an, vânzările au scăzut de aproape două ori. Dacă anii trecuți, la începutul anului școlar, oamenii roiau în jurul meselor cu caiete, pixuri și ghiozdane astăzi, însă șuiera vântul. În schimb, magazinele de electronice se bucură de cumpărători. Managerii de vânzări susțin că, odată cu implementarea sistemului de învățământ online, tot mai mulți elevi și studenți caută laptopuri, tablete și telefoane.

De 11 ani, Maria Roșca vinde rechizite școlare în Piața Centrală, din Capitală. Femeia susține că au fost ani și mai răi, și mai buni. În acest an, însă, vânzările au scăzut considerabil.

MARIA ROȘCA, VÂNZĂTOARE: „Comparativ cu anul acesta, anul trecut mult mai bine se vindeau. – Câți cumpărători ați avut de dimineață?- Unu.”

În aceiași situație s-a pomenit și această femeie, care speră să aibă cumpărători, după amiază, când elevii termină orele.

„Acum ei sunt la școală, însă după amiază în tot anul la 1 septembrie sunt vânzări.”

Zis și făcut. După ce au fost la prima lecție, elevii, însoțiți de părinți, au dat o fugă la piață. Unii și-au cumpărat de toate, alții doar o agendă sau pixuri.

TATIANA: „Niște caiete mai trebuie și cam atât, anul acesta așa. Anul trecut era altfel mai cumpăram și haine. 1 septembrie era ca o sărbătoare.”

„- Am fost la bunici și nu am reușit. -Ce vei cumpăra?-Caiete pentru sora mea mai mică care pleacă în clasa întâi. -Agendă?-Agendă mi-am cumpărat.-Învelitori?- Mulțumesc, mi-am amintit.”

În schimb, odată cu implementarea sistemului de învățământ online, magazinele de electronice se bucură de vânzări.

CĂTĂLIN OHRIM, VÂNZĂTOR CONSULTANT: „Au crescut vânzările la telefoane, laptopuri, tablete. Cumpărătorii sunt părinții cu copii, studenții. Aceștia se interesează ca dispozitivele să aibă zoom.”

Potrivit agenții economici din Piața Centrală, chioșcurile cu rechizite pentru școală vor fi deschise până la sfârșitul lunii septembrie.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Sergiu CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram