A pus pe jar poliția, chiar în prima zi de școală. Un minor de 16 ani a fost reținut, după ce a sunat la serviciul 112 și a anunțat că un local din Capitală este minat. Audiat de polițiști, minorul și-a recunoscut vina și le-a spus oamenilor legii că era beat, când a sunat. Acum, el riscă până la doi ani de închisoare sau amendă de până la 42.500 de lei.

“Pentru ce ai fost adus la Inspectoratul de poliție Râșcani?- Am băut cu prietenii, apoi am cerut telefonul de la un bărbat ca să fac un apel și am sunat la 112.”

Totul s-a întâmplat în ziua de 1 septembrie, pe strada Dumitru Râșcanu, din Capitală.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI: „ La fața locului, imediat au fost orientate și îndreptate toate serviciile specializate, echipaje ale BPRO, grupa operativă a IP Râșcani, angajații IGSU și „BOMBTEH”. Urmare a verificării localului de către experții „BOMBTEH”, obiecte explozibile ori suspecte în local nu au fost depistate.”

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal. Acum, minorul riscă amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau până la doi ani de închisoare.

Reporter: Cătălin GORIA

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!